Witlof Mandarijnsalade
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Gang:
Bijgerecht
Keuken:
Nederlandse keuken
Smaak:
Neutraal
Ingrediënten voor 4 personen
2 stronkjes witlof
2 eetlepels rozijnen
1 appel (Granny Smith)
1 mandarijn
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
paprikapoeder
zout
peper
10 pecannoten
Voorbereiding
Verwijder de onderkanten van de witlof. Halveer de witlof en snij de harde kernen eruit. Was de witlof en snij het fijn, maar bewaar 4 mooie blaadjes om te garneren
Week de rozijnen in een beetje lauw water.
Schil de appel. Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne reepjes.
Pel de mandarijn, haal de partjes los en snij ze door.
Bereidingswijze
Roer de mayonaise los met de yoghurt en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Schep de rozijnen met de appel, gesneden witlof en de mandarijn door de saus.
Leg de blaadjes witlof in een schaal en schep de salade erbij.
ook lekker met blokjes komijnekaas of gerookte kip door de salade
Serveertip:
Garneer de salade met de pecannoten