Waldorffsalade
Bereidingstijd:
30-60 minuten
Keuken:
Duitse keuken
Smaak:
Neutraal
Soort gerecht:
Salades
Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselderij
2 groene appels
sap van 1/2 citroen
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels slagroom
een paar druppels Worcestershiresaus (Cross & Blackwell)
2 eetlepels gehakte peterselie
peper en zout
250 g. gekookte kipfilet
100 g. walnoten
1 blikje ananasstukjes of 1/4 verse ananas
Voor de garnering:
toefjes peterselie
plakken sinaasappel
Hulpmiddelen
Rasp
Voorbereiding
Maak de dressing door de mayonaise glad te roeren met de slagroom, citroensap, Worcestershiresaus en peterselie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Ontdoe de knolselderij vervolgens van de buitenste schil en snijd de knolselderij in dunne plakken. En snijd deze vervolgens weer in dunne reepjes. Schil daarna de appels, snijd deze in reepjes en meng ze met de knolselderijreepjes. Giet de dressing er overheen en meng alles goed door elkaar
Bereidingswijze
Kook de kipfilet in water met zout in ca. 10 minuten gaar en laat deze afkoelen.
Snijd daarna de kipfilet in reepjes en schep deze samen met de walnoten en ananas bij de knolselderijsalade.
Laat de salade minstens 1 uur staan in de koelkast zodat de smaken goed intrekken.
Serveertip:
Schep de Waldorffsalade daarna in een mooie kom en garneer met toefjes peterselie en plakken sinaasappel.