Tortellini met tomaten- en paprikasaus
Ingrediënten 250 gram tortellini met kaas (bv grand’Italia) zout 1 ui 1 groene paprika 1 eetlepel margarine 1 teentje knoflook 2 tomaten 250 gram gezeefde tomaten 1 theelepel Italiaanse kruiden 80 gram roomkaas met knoflook en kruiden peper 2 eetlepels Parmezaanse kaas.
Bereiden Doe ruim water in een pan en kook de tortellini in circa 10 minuten gaar.
Pel intussen de ui en snipper deze. Was de paprika en snijd deze in stukjes.
Verhit in een braadpan boter en bak de ui en de paprika zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
Pel de knoflook en pers deze boven de braadpan met ui en paprika uit.
Was de tomaten en snijd deze in stukjes. Voeg de tomaten, de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden toe aan het mengsel met de ui en de paprika en laat deze met de deksel schuin op de pan 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg hierna de roomkaas toe en laat deze al roerend smelten.
Voeg naar smaak peper en zout toe aan de saus.
Laat de tortellini uitlekken in een vergiet en schep het op 2 borden.
Verdeel de saus over de tortellini en strooi er wat parmazaanse kaas overheen.
* lekker met een gemengde salade
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice