Bereidingswijze Knip de peterselie fijn in een kopje. Was de sla en dep het met keukenpapier droog. Giet het vocht van de tonijn af en snijd de grote stukken groente en grote stukken tonijn iets kleiner. Voeg de peterselie, de peper en de mayonaise hierbij en meng het goed door elkaar. Snij de korstjes van de boterham (het is mogelijk om deze te laten zitten).
Beleg de boterhammen met het tonijnmengsel en leg bovenop 2 boterhammen een blaadje sla. Leg de andere boterhammen met de besmeerde kant bovenop de boterhammen met het blaadje sla. Snij de boterhammen schuin door en zo zijn er 2 mooie tonijnsandwiches ontstaan. * Tot gebruik de boterhammen in folie wikkelen en in de koelkast bewaren.
Bron: ( Het Nederlands kanker instituut, lekker eten.., béter voelen, 1988) 3
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice