Salade met gebakken peer, gorgonzola, walnoten en gerookte ham
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Keuken:
Internationale keuken
Smaak:
Zoet
Soort gerecht:
Salades
Ingrediënten voor 4 personen
2 stevige handperen
1 eetlepel boter of margarine
150 g. koude Gorgonzola
100 g. gepelde walnoten
1 zakje gemengde slasoorten
4 eetlepels dressing
1 eetlepel honing
versgemalen peper en zout
2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook
12 plakken dungesneden gerookte ham
Voorbereiding
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
Bak ze met boter of margarine in een koekenpan goudbruin.
Doe in de tussentijd de sla in een grote kom. Verbrokkel de kaas er overheen.
Hak de walnoten grof en voeg deze aan de sla toe.
Bereidingswijze:
De dressing met de honing vermengen en over de sla sprenkelen. Op smaak brengen met versgemalen peper en zout en voorzichtig door elkaar mengen. Leg de dungesneden gerookte ham plakken op gekoelde borden met de salade ernaast.
Verdeel de warme peerplakjes over de salade en garneer het geheel met versgehakte peterselie of bieslook.