Heldere groentesoep
Ingrediënten 150 gram tartaar ½ theelepel gehaktkruiden 50 gram sperziebonen 1 rode paprika 2 vleesbouillonblokjes 150 gram soepgroente peper
Bereiden Meng de gehaktkruiden door de tartaar en rol de tartaar tot kleine balletjes. Was de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ongeveer een halve centimeter. Was de paprika, maak hem schoon en snijd deze in kleine blokjes. Breng in een pan 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes hierboven. Stop ook de tartaarballetjes, sperziebonen en soepgroenten in de pan en laat deze 8 minuten afgedekt koken. Voeg de paprikastukjes toe en laat deze op een laag vuur onafgedekt meekoken voor ongeveer 1 minuut. Breng de soep op smaak met peper. Verdeel de soep over 4 borden en eet smakelijk.
* Serveer met stokbrood gegratineerd met kaas.
(bron: /www.devlamindepan.nl)
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice