Gevulde champignons met chorizo
bereidingstijd voorbereiden: 30 minuten
bereiden: 15 minuten (2 personen) Ingrediënten 200 gram grote champignons ( ongeveer 8) 100 gram chorizo worst 1 teentje knoflook, geperst 3 eetlepels olijfolie 1 sjalotje zout peper paprikapoeder
Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal royaal in met olijfolie. Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd de stelen fijn.
Verwijder de huid van de chorizo en snijd ook de chorizo fijn. Snijd het sjalotje fijn en fruit deze in een koekenpan met 1 eetlepel olie tot ze zacht en doorschijnend zijn. Voeg de champignonsteeltjes, chorizo en het teentje geperste knoflook toe en bak deze kort op medium vuur.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Vul de champignonhoedjes met het mengsel en leg ze in de ovenschaal met de vullingzijde omhoog.
Bak de champignonhoedjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
bron: www.allrecipes.nl
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice