Gegratineerde zalm met Parmezaanse kaas en spinazie
Bereidingstijd: 20 minuten (2 personen)
Ingrediënten 2 zalmfilets van 150 gram 2 eetlepels crème fraîche 1 eetlepel Italiaanse kruiden 15 gram Parmezaanse kaas 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook 300 gram spinazie zout peper.
(Bron: www.visrecepten.nl/)Ingrediënten 2 zalmfilets van 150 gram 2 eetlepels crème fraîche 1 eetlepel Italiaanse kruiden 15 gram Parmezaanse kaas 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook 300 gram spinazie zout peper.
Bereiden Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Vet een ovenschaal in, leg de zalmfilets hierin en bestrooi de zalmfilets met een klein beetje zout en peper. Bestrijk de zalm met de crème fraîche en strooi hier de Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas over.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de zalmfilets in 5-8 minuten licht kleuren. Verhit intussen de olijfolie in een wok, pers de knoflook en doe deze in de olijfolie.
Roerbak de spinazie op hoog vuur in ±5 minuten beetgaar. Leg op de borden een bedje van spinazie met hier bovenop de zalmfilets.
* lekker met tagliatelle met peterselie en citroen
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice