Geen eetlust
Geen trek in eten hebben kan zowel een lichamelijke als een psychische oorzaak hebben. Lichamelijke oorzaken kunnen zijn dat eten moeizaam gaat door stijve (kaak)spieren, door blaasjes in je mond, door pijn of moeite hebben bij het slikken, door een droge mond of juist te vochtig. Ook het gevoel dat je snel vol zit, misselijkheid of snel na je eten moet braken kunnen redenen zijn om niet of weinig te (willen) eten.
Psychische oorzaken kunnen zijn dat je te vermoeid bent om te eten, dat je angstig bent waardoor eten onbelangrijk lijkt, of pijn. Pijn ontneemt vaak de zin in alles.
Gebrek aan eetlust kan een gevolg zijn van behandelingen, van medicijnen, van spanningen. Een verandering van je smaak kan de reden zijn dat je niets meer lust.
Voedingtips van een diëtist of aangepaste voeding kunnen een oplossing bieden.
Er bestaan ook medicijnen om je eetlust op te wekken en te stimuleren, zowel in de medische als in de natuurlijke geneeskunde.
Ga hiernaar op zoek via je huisarts, je specialistisch verpleegkundige of bij alternatieve geneeswijzen, bijvoorbeeld (Bach) bloesemtherapie. Je lichaam haalt kracht en energie uit goede voeding.
Door goed te eten bouw je reserves op wat je een gevoel van welbevinden geeft.