Kalkoenfricandeau met perzik wijnsaus
Ingrediënten: 250 gram kalkoenfricandeau zout peper ½ ui 25 gram boter of margarine 125 ml witte wijn ½ eetlepel groene peperkorrels (blikje) of versgemalen peper 100 gram perzikschijfjes (blikje) 75 ml slagroom 1 eetlepel bloem.
Bereidingswijze: Wrijf het vlees in met peper en zout. Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit de boter in de braadpan en bak het vlees in circa 5 minuten rondom bruin. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee in de braadpan. Voeg hierna de wijn en peperkorrels toe. Laat het vlees zachtjes gaar stoven op laag vuur met de deksel op de pan in circa 40 minuten. Giet intussen de perzik af en snijd deze in stukjes. Pak een kommetje en roer de slagroom en de bloem tot een glad papje.
Verwarm een platte schaal voor in de oven. Neem en vlees uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie en laat het ongeveer 10 minuten afgedekt rusten.
Voeg het slagroommengsel aan de kookvocht toe en breng dit mengsel al roerend aan de kook.
Voeg hierna de perzikschijfjes toe. Laat dit mengsel circa 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Snijd het vlees in plakjes, leg dit op de verwarmde schaal en schenk circa 4 eetlepels saus hier overheen. Doe de rest van de saus in een sauskom en zet deze apart bij het gerecht.
*Dit gerecht is lekker met aardappelkroketjes en doperwten.
Bron: ( Het Nederlands kanker instituut, lekker eten.., béter voelen, 1988)
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice