Snel en makkelijk
Romige yoghurt met gemengde vruchten
bereidingstijd voorbereiden: 5 minuten (± 30 minuten koeltijd)
bereiden: 5 minuten (2 personen) Ingrediënten 400 gram gemengde vruchten (fruitcocktail) 70 ml slagroom 2 eetlepels suiker 1/4e zakje slagroomversteviger 125 gram Bulgaarse Yoghurt Voorbereiden Zet het blik met gemengde vruchten ongeveer een half uur in de koelkast. Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf. Wanneer dit mengsel stijf is schep dit dan luchtig door de yoghurt heen. Zet dit ook tot gebruik in de koelkast.
bereiden: 5 minuten (2 personen) Ingrediënten 400 gram gemengde vruchten (fruitcocktail) 70 ml slagroom 2 eetlepels suiker 1/4e zakje slagroomversteviger 125 gram Bulgaarse Yoghurt Voorbereiden Zet het blik met gemengde vruchten ongeveer een half uur in de koelkast. Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger stijf. Wanneer dit mengsel stijf is schep dit dan luchtig door de yoghurt heen. Zet dit ook tot gebruik in de koelkast.
Bereidingswijze Verdeel de helft van de vruchten met ongeveer 4 eetlepels sap over 2 hoge glazen. Schep hierop de helft van het yoghurtmengsel. Hou ongeveer 2 eetlepels vruchten achter en schep de rest van de vruchten in het glas.
Voeg nu de rest van de yoghurt toe en garneer de bovenkant met de 2 eetlepels vruchten.
Bron: ( Het Nederlands kanker instituut, lekker eten.., béter voelen, 1988)
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice