Stokbrood met zalmsalade
Ingrediënten 1 blikje zalm ( netto gewicht 200 gram) 3 eetlepels mayonaise 1 augurk peper zout 1 theelepel paprikapoeder 1 klein stokbrood 50 gram boter/margarine 4 blaadjes sla
Bereidingswijze Snipper de augurk heel fijn. Was de sla en sla deze droog. Laat de zalm uitlekken, verwijder de vel en de graten en prak de zalm fijn. Voeg mayonaise, augurk, zout, peper en paprikapoeder toe aan de fijngeprakte zalm en meng dit goed door elkaar. Snijd de stokbrood in de lengte doormidden en besmeer beide helften met boter. Beleg de onderste helft met blaadjes sla en verdeel de zalmsalade hierover. Leg de bovenkant weer op de onderkant en druk dit zachtjes tegen elkaar aan. Snijd het brood in 2 stukken. * lekker met gemengde salade van wortel, komkommer en bleekselderij
Bron: ( Het Nederlands kanker instituut, lekker eten.., béter voelen, 1988)
De recepten werden verzameld en herschreven door VodiService, de organisatie voor advies op maat als u te maken heeft met voeding, dieet bij Kanker.
Meer weten? Kijk op Vodiservice